Conștientizarea nr. 11 – 11 noiembrie 2020


 

Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată a unsprezecea conștientizare:

 

Ceea ce nu ți-a plăcut la un moment dat să faci,

poți adora să faci în alt moment al vieții tale.

 

Ceea ce ai respins la un moment dat din motive bine întemeiate,

alegi să faci la un alt moment dat din motive foarte bine întemeiate.

 

Așa e și cu Comunitatea „Dăruiește pentru Educație!” pe care am încercat să o construiesc încă de la începutul proiectului, dar nu prea a mers.

 

Și nu a mers nu pentru că nu putea merge, ci pentru că eram eu speriat de această comunitate. Da, da, speriat de faptul că, în loc să fac ceea ce e de făcut prin clasele de liceu cu proiectul, va trebui să mă ocup de comunitate să crească, să se dezvolte, să am grijă de fiecare persoană din comunitate și alte „„avioane” din acestea care zburau atunci pe cerul minții mele.

 

Și au zburat până acum câteva zile în urmă. De atunci, zboară alte avioane, în altă direcție. 😊 Cumva, ideea de comunitate în jurul acestui proiect s-a „copt” și urmează să dea roade.

 

Am creat grupul de Facebook „Dăruiește pentru Educație!”.

Îl poți găsi aici: https://www.facebook.com/groups/2677303712537806

 

Aici este comunitatea celor care îi încurajează pe liceeni să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Pentru că o Viață trăită cu pasiune este mai frumoasă decât o viață trăită fără pasiune.

 

O comunitate ce creează conexiuni între liceeni, Dăruitori, părinți, educatori, instituții și orice persoană sau organizație interesată de educația din România.

 

De ce?

 

Pentru că, așa cum spunea acum peste 100 de ani Spiru Haret: „Cum arată astăzi școala, așa arată mâine țara!”.

 

Și pentru că „Momentul cel mai potrivit pentru a influența caracterul unui copil este cu aproximativ 100 de ani înainte de a se naște.” (William R. Inge)

 

Și pentru că EDUCAȚIA înseamnă GÂNDIRE, VIZIUNE și ACȚIUNE pe termen lung și foarte lung. Altfel nu are sens să faci educație dacă gândești pe termen scurt.

 

Te invit în această comunitate să vii cu idei despre ce putem face acolo unde suntem pentru a contribui cu toții la educația din România. Vom dezbate împreună aceste idei și vom alege tot împreună căi creative de acțiune pentru a genera rezultate frumoase.

 

De ce?

 

Pentru că merităm cu toții o Viață cât mai frumoasă cu putință. Și pentru că putem contribui cu toții, în felul nostru, la acest lucru.

 

Mulțumesc!

 

Și recunoștință pentru ceea ce vom face împreună în această comunitate!

 

Iar dacă vrei să fii Dăruitor în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”, acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Fiecare donație primită din partea Dăruitorilor ne ajută să ajungem la și mai mulți liceeni pe care îi putem încuraja să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Mulțumim!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Și dacă dorești să fii informat despre acțiunile din proiect, abonează-te la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Abonează-te la newsletter

 

Mulțumesc!

 

P.S. Fotografia este din sezonul 2, de la Liceul Tehnologic „Carol I” din Galați unde am sărbătorit 1 an de proiect și am fost întâmpinat cu tort și baloane. Mulțumesc, doamna dirigintă Georgiana Ciobotaru, pentru aniversare! Apreciez!