Dăruiește

 

În cei peste 20 de ani de lucru cu mii de oameni am observat că aproape toată lumea se plânge de educația din România.

Părinții se plâng de educatori* și de guvern.

Educatorii se plâng de elevi și de părinți.

Iar elevii se plâng de educatori și de părinți.

Peste tot este o plângere generalizată și bine încrucișată .  Fiecare dă vina pe celelalte părți implicate pentru situația existentă.

Mai nou: majoritatea companiilor se plâng de candidații slab pregătiți pentru posturile vacante. Iar majoritatea candidaților se plâng de managerii sau liderii care îi conduc și de atmosfera din companii.

Multă plângere, puțină acțiune. Și m-am întrebat în toți acești ani ce pot face mai mult decât fac acum. Și am aflat un posibil răspuns.

Acesta e motivul pentru care am lansat pe 13 noiembrie 2017 proiectul

DĂRUIEȘTE pentru EDUCAȚIE!

PASIUNE. ACȚIUNE. REZULTATE.

 

De unde mi-a venit ideea?

Din întrebarea pe care mi-am adresat-o aproape zi de zi de când a publicat Andy Szekely „Manifestul Educației”: „Cum pot contribui mai mult prin ceea ce știu și pot să fac la educația din România?”.

Și din ceea ce am văzut în alte proiecte care au venit într-un fel sau altul în viața mea: Alpha Leadership, Fundația Codecs pentru Leadership, Școala de Valori, Teach for Romania și altele.

Și pentru că, de peste 20 de ani, susțin cursuri și sesiuni de coaching pentru echipe de la toate nivelurile companiilor.

 

Bine, bine, dar de ce la licee?

Pentru că perioada liceului este una dintre cele mai vulnerabile etape din viața unui om. Este etapa în care adulții în devenire caută o cale, o semnificație, un drum. Au nevoie de PASIUNE, de ACȚIUNE și de REZULTATE.

Și pentru că în perioada liceului obiceiurile pot fi instalate foarte ușor într-un sens sau în celălaltAdică te poți obișnui foarte ușor cu obiceiuri limitative sau distructive. Și te poți obișnui destul de ușor cu obiceiuri constructive.

 

Cum pot fi și eu Dăruitor în acest proiect pentru Sezonul 3 / 2019 – 2020?

E foarte simplu!

Dacă ai deja un liceu preferat în care vrei să venim cu acest proiect, poți alege clasele pentru care să fii Dăruitor.

Dacă nu ai un liceu preferat și vrei să fii Dăruitor, alegem noi clasele în locul tău.

Tot ce ai de făcut este să dăruiești câte un exemplar din cartea „Obiective și Obiceiuri” fiecărui licean și diriginte din clasele alese de tine sau alese de noi pentru tine. De restul ne ocupăm noi, adică susținerea celor 3 cursuri și gestionarea tuturor activităților proiectului.

Pentru a deveni Dăruitor, ne poți contacta prin e-mail la romeo@romeocretu.ro sau prin telefon la 0723 247 091.

Îți mulțumesc pentru că alegi să faci parte din acest proiect! Apreciez!

 

Romeo

Dezvoltator de oameni

și (mai nou)

Instalator de obiceiuri

 

* EDUCATÓR, -OÁRE, educatori, -oare, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care educă copiii, tineretul (în școli); profesor, învățător. 2. S. f. Persoană cu o pregătire specială care se ocupă de educația copiilor preșcolari (în cămine și în grădinițe). – Din fr. éducateur, lat. educator. – Sursa: DEX 2009