Dăruiește

 

Dăruiește!

 

În cei peste 20 de ani de lucru cu mii de oameni am observat că aproape toată lumea se plânge de educația din România.

Părinții se plâng de educatori* și de guvern.

Educatorii se plâng de elevi și de părinți.

Iar elevii se plâng de educatori și de părinți.

 

Peste tot este o plângere generalizată și bine încrucișată .  Fiecare dă vina pe celelalte părți implicate pentru situația existentă.

 

Mai nou: majoritatea companiilor se plâng de candidații slab pregătiți pentru posturile vacante. Iar majoritatea candidaților se plâng de managerii sau liderii care îi conduc și de atmosfera din companii.

Multă plângere, puțină acțiune. Și m-am întrebat în toți acești ani ce pot face mai mult decât fac acum. Și am aflat un posibil răspuns.

Acesta e motivul pentru care am lansat pe 13 noiembrie 2017 proiectul

DĂRUIEȘTE pentru EDUCAȚIE!

PASIUNE. ACȚIUNE. REZULTATE.

 

De unde mi-a venit ideea?

Din întrebarea pe care mi-am adresat-o aproape zi de zi de când a publicat Andy Szekely „Manifestul Educației”: „Cum pot contribui mai mult prin ceea ce știu și pot să fac la educația din România?”.

Și din ceea ce am văzut în alte proiecte care au venit într-un fel sau altul în viața mea: Alpha Leadership, Fundația Codecs pentru Leadership, Școala de Valori, Teach for Romania și altele.

Și pentru că, de peste 20 de ani, susțin cursuri și sesiuni de coaching pentru echipe de la toate nivelurile companiilor.

 

Bine, bine, dar de ce la licee?

Pentru că perioada liceului este una dintre cele mai vulnerabile etape din viața unui om. Este etapa în care adulții în devenire caută o cale, o semnificație, un drum. Au nevoie de PASIUNE, de ACȚIUNE și de REZULTATE.

Și pentru că în perioada liceului obiceiurile pot fi instalate foarte ușor într-un sens sau în celălaltAdică te poți obișnui foarte ușor cu obiceiuri limitative sau distructive. Și te poți obișnui destul de ușor cu obiceiuri constructive.

 

Cum pot fi și eu Dăruitor, Sponsor sau Partener în acest proiect pentru

Sezonul 4 / 2020 – 2021?

E foarte simplu!

 

Dăruiește!

 

Donează și noi îți trimitem pe e-mail Certificatul de Dăruitor!

 

Vrei să dăruiești cărți prietenilor, angajaților, clienților sau partenerilor de afaceri? Dacă da,

comandă cărți AICI!

 

Pentru a fi Dăruitor, Sponsor sau Partener, ne poți contacta și prin e-mail la romeo@romeocretu.ro sau prin telefon la 0723 247 091.

Îți mulțumim pentru că alegi să faci parte din acest proiect! Apreciem!

 

Romeo

Dezvoltator de Oameni

 

* EDUCATÓR, -OÁRE, educatori, -oare, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care educă copiii, tineretul (în școli); profesor, învățător. 2. S. f. Persoană cu o pregătire specială care se ocupă de educația copiilor preșcolari (în cămine și în grădinițe). – Din fr. éducateur, lat. educator. – Sursa: DEX 2009