Comunicat de presă: „Povești din București” – o lansare de carte cu sala plină


Proiectul „Povești din București” s-a încheiat cu succes! Finalul proiectului a fost marcat de lansarea cărții cu același titlu, eveniment care a avut loc duminică, 10 decembrie 2023, la Grand Hotel Continental, cu participarea a peste 130 de persoane.

 

Evenimentul de lansare a cărții a fost dedicat în special autorilor și ilustratorilor cărții, 26 de liceeni care învață la licee din Sectorul 5.

 

De remarcat faptul că unul dintre punctele de atracție preferate de autori a fost Podul de Nuc din Cișmigiu, care, din acest motiv, a fost ales și să figureze pe coperta cărții.

 

Poveștile selectate sunt extrem de variate: cu fantome, cu vampiri, cu adolescenți care cad victime drogurilor sau unor tradiții încă extrem de puternice, cu adolescenți care pun preț pe prietenie, iubire, dreptate, empatie și bucuria de a trăi.

 

Echipa de proiect consideră că un rezultat interesant este acela că volumul de povești ne ajută să înțelegem mai bine generația anului de grație 2023.

 

„Povești din București” este un proiect cultural îndrăzneț, deoarece îndeplinește simultan mai multe obiective: acela de a identifica și încuraja tinerii talentați și pasionați de scris, desen sau fotografie, acela de a publica un volum de proză scurtă prin implicarea liceenilor și acela de a promova diferite obiective culturale din Sectorul 5. În acest sens a fost organizată o selecție de manuscrise, fiind o cerință obligatorie pentru poveștile participante ca locul desfășurării acțiunii să fie, măcar parțial, un obiectiv cultural-istoric dintr-o listă dată.

 

Tirajul volumului este de 1.000 de exemplare, majoritatea acestora urmând să fie distribuite prin intermediul a trei hoteluri din centrul Capitalei (Hotel Cișmigiu, Grand Hotel Continental și Hotel Capitol) cu intenția de a ajunge în mâinile turiștilor veniți în București. 30 de cărți vor ajunge, în 2024, la un târg internațional de turism prin intermediul firmei Mara Boutique Travel.

 

Povești din București este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998. (www.cultural5.ro, www.sector5.ro)

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural și de Tineret Ștefan Iordache. 

 

Contact: Asociația Dăruiește Pentru Educație

Strada Istriei nr. 32, bl. 10B, sc. 1, ap. 33, sector 3, București

Telefon: 0723 247 091

www.daruiestepentrueducatie.ro