Comunicat de presă: Lansare de carte „Povești din București”


 

Invitație la lansarea cărții Povești din București (ediție bilingvă), care va avea loc în 10 decembrie 2023, ora 10.00, la Grand Hotel Continental din București. Creată în cadrul proiectului cu același nume, inițiat de Asociația Dăruiește Pentru Educație, cartea Povești din București este un produs cultural care poartă semnăturile a 26 de liceeni din Sectorul 5 al Capitalei.

 

Autorii textelor și ilustrațiilor au fost selectați în urma unui proces amplu. Astfel, peste 600 de liceeni au beneficiat de un training vocațional, în care au fost îndrumați să își identifice și să își valorifice pasiunile, și au fost invitați să participe în proiect.

 

În urma întâlnirilor cu liceenii, s-au înscris în proiect 80 de liceeni din 600, din care 50 pentru secțiunea „Proză” și 30 pentru secțiunea „Ilustrații”, și au fost primite în vederea selecției 59 de lucrări.

 

În acest moment, cartea se află în proces de editare și traducere, urmând să ajungă în mâinile cititorilor în data de 10 decembrie 2023, la evenimentul de lansare care se dorește a fi o celebrare a muncii de creație a celor 26 de liceeni.

 

Participarea la evenimentul de lansare este gratuită, în limita locurilor disponibile, prin confirmare fermă și înscriere pe link-ul:

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/povesti-din-bucuresti/

 

Povești din București este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998. (www.cultural5.ro, www.sector5.ro)

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

 

Scopul proiectului este realizarea unui produs cultural – publicarea unei cărți de proză scurtă, scrisă și ilustrată în urma descoperirii și implicării tinerilor talentați din Sectorul 5. Un alt obiectiv al cărții cu titlul Povești din București este acela de a pune în valoare obiective cultural-istorice din Sectorul 5. Din acest motiv, una din cerințele obligatorii pentru manuscrisele participante a fost ca locul desfășurării acțiunii să fie, măcar parțial, un obiectiv cultural-istoric dintr-o listă dată.

 

Romeo Crețu, președinte al Asociației Dăruiește Pentru Educație: În ultimii ani, m-am întâlnit cu peste 10.000 de liceeni. Majoritatea cred că e puțin probabil să poți avea succes decât în anumite domenii și foarte puțini dintre aceștia pun preț pe abilitățile lor unice și pe posibilitatea de a le monetiza. Acest proiect în sine este o dovadă că se poate.

 

Contact: Asociația Dăruiește Pentru Educație

Strada Istriei nr. 32, bl. 10B, sc. 1, ap. 33, sector 3, București

Telefon: 0723 247 091

www.daruiestepentrueducatie.ro