Conștientizarea nr. 8 – 08 noiembrie 2020


 

Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată a opta conștientizare:

 

Un proiect se poate desfășura în zeci de moduri diferite. Și toate sunt bune. De aceea e importantă alegerea.

 

Pe măsură ce explorezi diverse opțiuni de a face un proiect cât mai potrivit pentru publicul țintă – adică relevant și atractiv -, îți dai seama că proiectul poate avea zeci de moduri diferite de desfășurare și toate sunt potrivite.

 

Dar a folosi toate acele moduri de desfășurare poate consuma multe resurse și rezultatul s-ar putea să nu fie pe măsură.

 

De aceea e important ca, în funcție de scopul proiectului, să alegi modalitățile cele mai eficiente de a desfășura proiectul astfel încât scopul să fie atins.

 

Și evită să-ți fie teamă de experimentare, de tatonare, de testare! E important uneori să testezi anumite căi posibile pentru că altfel nu-ți dai seama dacă sunt sau nu potrivite pentru proiect.

 

Ideea de a-i încuraja pe liceeni să-și descopere pasiunile și să le pună în practică nu a fost de la început în proiect. Nici logo-ul „Pasiune.Acțiune.Rezultate” nu a fost de la început. Nici structura celor 3 întâlniri de 45 de minute cu liceenii nu a fost așa de la început.

 

Dar, pe măsură ce proiectul a crescut, pe măsură ce am ajuns în din ce în ce mai multe clase de liceu, am conștientizat și mai mult o nevoie pe care o au liceenii: Viață cu pasiune. Și am reconfigurat de la un sezon la altul – iar uneori chiar în același sezon -, scopul, structura, materialele, logo-ul, astfel încât să facem cât mai bine cu putință ceea ce avem de făcut.

 

Dacă vrei să fii parte dintr-un proiect viu, proiect care nu rămâne „bătut în cuie”, ci se modifică în funcție de nevoile identificate la nivelul liceenilor, hai cu noi în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”! Hai să-i încurajăm împreună pe liceeni să-și descopere pasiunile și să le pună în practică!

 

De ce? Pentru că și ei, la rândul lor, au o nevoie uriașă de a testa, tatona și experimenta.

 

Cum poți face asta? Hai ca Dăruitor în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”! Fiecare donație primită din partea Dăruitorilor ne ajută să ajungem la și mai mulți liceeni pe care îi putem încuraja să se joace în propriile lor vieți, să testeze, să experimenteze și să vadă ce e potrivit pentru ei.

 

Acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Mulțumim!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Iar dacă dorești să fii informat despre acțiunile din proiect, abonează-te la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Abonează-te la newsletter

 

Mulțumesc!

 

P.S. 1 Fotografia este de astăzi. M-am oprit pe un câmp aproape de Râmnicu Sărat pentru a-mi limpezi un pic gândurile referitoare la proiect.

 

P.S. 2 Dacă te întrebi de ce am postat atât de târziu această conștientizare, este pentru că la mine acasă, la țară, net-ul merge foarte slab. Accesezi site-ul azi și îl vizualizezi mâine. 😊