Conștientizarea nr. 6 – 06 noiembrie 2020


 

Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată a șasea conștientizare:

 

Când simți că nu mai poți, ia o pauză!

 

Știu, sună banal, dar câți dintre noi, dedicați proiectelor pe care le dezvoltăm, uităm uneori sistematic acest lucru?

 

Câți dintre noi ajungem să fim epuizați energetic de prea multe lucruri de făcut și devenim iritați, nervoși și chiar furioși pentru că nu le putem face pe toate?

 

Câți dintre noi uităm că suntem oameni și că e important să facem și e important să ne și odihnim?

 

Și pe câți dintre noi ne „ia valul” și uităm că e important să facem ce de de făcut și, în același timp, lumea poate merge înainte și fără noi și fără proiectele noastre? E drept că poate nu o să meargă prea grozav, dar o să meargă. 😊

 

Și câți dintre noi ne transformăm în Martiri și Eroi și uităm că acel proiect nu are nevoie de Martiri și Eroi, ci de oameni care să facă ceea ce este de făcut? E important să fii mândru/mândră de ceea ce faci și e important să ai o doză de smerenie ce îți permite să fii cu picioarele pe pământ.

 

Așa că… atunci când simți că nu mai poți, ia o pauză! Lasă-le pe toate deoparte și ia o pauză! Încarcă-ți bateriile ca să ai ce consuma atunci când ai de lucru. Proiectul nu e toată Viața ta, ci e o parte din ea. Și e bine să fii conștient/ă de asta.

 

Iar dacă simți uneori că vrei să iei o pauză de la ceea ce faci în mod obișnuit și vrei să faci altceva, hai cu noi în „Dăruiește pentru Educație!”! Hai să-i încurajăm împreună pe liceeni să-și descopere pasiunile și să le pună în practică!

 

De ce? Pentru că merită să-și trăiască viețile punând pasiune în ceea ce fac și noi merităm la fel.

 

Cum poți face asta?

 

Hai ca Dăruitor în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”!

 

Fiecare donație primită din partea Dăruitorilor ne ajută să ajungem la și mai mulți liceeni care pot face o schimbare cu adevărat în viețile lor. Liceeni care aleg să facă lucruri frumoase pentru comunitățile din care fac parte și aleg și să ia o pauză atunci când e necesar.

 

Acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Mulțumim!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Iar dacă dorești să fii informat despre acțiunile din proiect, abonează-te la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Abonează-te la newsletter

 

Mulțumesc!

 

P.S. Fotografia este din Sezonul 2 al proiectului „Dăruiește pentru Educație!”.