Conștientizarea nr. 5 – 05 noiembrie 2020


 

Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată a cincea conștientizare:

 

Nu e necesar să creezi un proiect dacă nu simți că e pentru tine.

 

Dar poți să te alături unui proiect în a cărui cauză crezi cu adevărat.

 

Nu toți oamenii sunt „creatori de proiecte” și nici nu e necesar să fie așa. Deși toți oamenii pot veni cu idei creative în proiectele în care sunt implicați.

 

Dacă nu îți „vine” să creezi un proiect pentru ceva anume, evită să te forțezi pentru că nu ajută. Evită să te forțezi doar pentru a fi „la modă” sau „în trend”. Există oameni care creează proiecte și există oameni care construiesc proiecte.

 

Și a fi parte dintr-un proiect în care construiești alături de alți oameni este, din perspectiva mea, un act de creație. Pentru că transpui o viziune în practică, materializezi o idee. Și e un lucru mare.

 

Dacă, de exemplu, cochetezi de ceva vreme cu ideea de a „pune umărul” la educația din România, dar nu îți este foarte clar cum, hai alături de noi în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”! Avem multe de făcut și avem nevoie de oameni dedicați, care vor să facă lucrurile așa cum merită făcute.

 

Poți începe, cel mai simplu, ca Dăruitor în proiect. Fiecare donație primită din partea Dăruitorilor ne ajută să ajungem la și mai mulți liceeni care pot face o schimbare cu adevărat în viețile lor. Liceeni care vor alege să creeze proiecte sau să construiască proiecte. Sau ambele opțiuni în același timp.

 

Apoi, poți continua ca Voluntar în proiect, Mentor pentru liceeni și Coordonator Local. Toate, în timp, pe măsură ce te familiarizezi cu proiectul și îți găsești locul în el.

 

Acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Mulțumim!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Iar dacă dorești să fii informat despre acțiunile din proiect, abonează-te la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Abonează-te la newsletter

 

Mulțumesc!

 

P.S. Fotografia este din Sezonul 2. La invitația Mihaelei Purcaru și cu sprijinul Virandy Group SRL am fost în 6 clase la Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev” din București. Iar într-o pauză am făcut fotografia. 😊