Conștientizarea nr. 2 – 02 noiembrie 2020


 

Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată a doua conștientizare:

 

Dacă îți vine să faci ceva și știi că acel ceva aduce bine în lume, fă acel ceva!

 

Pune în practică și construiește proiectul care ți-a venit în minte. Lasă-te pătruns de fiecare idee a ideii care ți-a venit în minte și transformă ideile în acțiune. Exact cum spunea Swami Vivekananda:

 

„Alege-ţi o idee. Fă-o ideea vieţii tale – gândeşte-te la ea, visează la ea, trăieşte cu această idee. Las-o să-ţi pătrundă creierul, muşchii, nervii, fiecare parte a corpului, fii plin de această idee şi lasă oricare altă idee altora. Aceasta este calea către succes.”

 

Am dat peste această idee zilele trecute în timp ce căutam altceva. Și mi-am adus aminte că vreme de 3 ani de zile, acum vreo 15 ani în urmă, această idee a fost permanent pe biroul meu. A avut atât de multă semnificație pentru mine la momentul acela, încât am postat-o pe birou. Și încă mai cred că este o idee actuală pentru că se leagă de ideea de unicitate. De ideea că am venit cu o treabă pe aici, pe pământ. O treabă pe care numai noi putem să o facem pentru că noi suntem „configurația” potrivită pentru a face acea treabă. Ce treabă? Treaba noastră este să aflăm.

 

Am sentimentul că proiectul pentru liceeni „Dăruiește pentru Educație! – Pasiune.Acțiune.Rezultate.” poate face mult bine liceenilor. Pentru că îi poate ajuta să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Îi poate ajuta să dea la o parte gândul că Viața este o chinuială fără sens. Îi poate sprijini să iasă din apatia generalizată și să facă ceva pentru ei și pentru cei din jur. Le poate oferi suport să viseze și să creeze lucruri care nu au mai fost. Și îi poate ajuta să dea la o parte sentimentele de neîncredere față de ei înșiși, sentimente care le distrug tăcut stima de sine. Și îi poate ajuta să se afirme într-o lume care este și va fi a lor.

 

Acum 3 ani mi-a venit ideea acestui proiect cu o claritate ceva de speriat! 😊 Pur și simplu în două săptămâni simțeam cum „descarc” de undeva arhitectura proiectului. Știam foarte clar ce am de făcut și am făcut. Eram atât de entuziasmat de ideea proiectului încât am reușit să-i „contaminez” și pe alții. Și observ că, după 3 sezoane, contaminez în continuare oamenii cu această idee de a face bine liceenilor prin a-i încuraja să-și descopere pasiunile și să le pună în practică.

 

Dacă și tu vrei să faci bine în lume, fă-l! Ce mai aștepți?

 

Nu există un timp mai potrivit de a face bine decât timpul ACUM. Pentru că acum e momentul potrivit pentru a ajunge la liceeni și a le oferi motive bune pentru care să-și descopere pasiunile și să le pună în practică.

 

Cum poți face acest bine?

 

Hai ca Dăruitor în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”! Fiecare donație primită din partea Dăruitorilor ne ajută să ajungem la și mai mulți liceeni care pot face o schimbare cu adevărat în viețile lor. Ei pot, așa cum și noi putem, doar că uneori au nevoie de un pic de impuls, exact ca noi.

 

Acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Mulțumim anticipat!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Iar dacă dorești să fii informat despre acțiunile din proiect, abonează-te la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Mulțumesc!

 

P.S. Fotografia este din prezentarea folosită în primul sezon al proiectului, atunci când sloganul era „5 + 1 = educație în licee”.

 

Abonează-te la newsletter