Conștientizarea nr. 1 – 01 noiembrie 2020


Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată prima conștientizare:

 

E bine să fii cu capul în nori și e bine să fii cu picioarele pe pământ.

 

Capul în nori te ajută să explorezi încotro poți merge. Picioarele pe pământ te ajută apoi să mergi într-acolo.

 

Capul în nori te ajută să descoperi drumuri deschise sau drumuri care pot fi deschise. Picioarele pe pământ te ajută apoi să construiești acele drumuri.

 

Capul în nori te ajută să visezi la ceea ce poți face. Picioarele pe pământ te ajută să faci ceea ce poți face.

 

E important să fii idealist și e vital să fii pragmatic. Adică să înțelegi ce poți face și să înțelegi ce poți face altfel atunci când nu se poate face așa cum crezi tu.

 

Idealismul îți menține un nivel de motivație care te face să continui, în ciuda tuturor provocărilor și obstacolelor. Pragmatismul te ajută să dai la o parte în mod creativ provocările și obstacolele.

 

Acesta este unul dintre primele lucruri învățate în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”: să fiu cu capul în nori și cu picioarele pe pământ. Să visez la ceea ce se poate face și să fac. Să rămân motivat și să fac ceea ce este de făcut.

 

Pentru că este important să crezi că toți oamenii pot face multe lucruri frumoase în viețile lor și e important să înțelegi că unii oameni nu vor – încă – să facă lucruri frumoase în viețile lor. Și cel mai important este să joci jocul astfel încât să menții granița potrivită între ce poți face tu și ce pot face ei. Pentru că Viața lor nu este Viața ta și invers.

 

Dacă și tu vrei să fii cu capul în nori și cu picioarele pe pământ, te invit alături de noi ca și Dăruitor în Asociația „Dăruiește pentru Educație!”. Fiecare donație pe care o primim ne ajută să le arătăm liceenilor că se poate trăi cu pasiune și poți să îți descoperi pasiunile și să le pui în practică. Pentru că fiecare donație ne duce mai aproape de liceenii care au dorința de a-și trăi Viața frumos, dar nu le este clar cum anume să facă acest lucru. Și pentru fiecare donație primită din partea ta îți mulțumim pentru că ne ajuți să fim cu capul în nori și cu picioarele pe pământ! 😊

 

Acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Mulțumim!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Iar dacă dorești să fii la curent cu ce facem în proiect, te poți abona la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Mulțumesc!

 

P.S. Fotografia este de la clasa a IX-a A de la Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci, Galați, fostul Liceul Industrial nr. 1. Mi s-a părut un gest potrivit ca prima clasă implicată în proiect să fie din liceul unde am absolvit în 1990.

 

Abonează-te la newsletter