Conștientizarea nr. 3 – 03 noiembrie 2020


 

Pe 13 noiembrie se împlinesc 3 ani de la lansarea proiectului „Dăruiește pentru Educație!”, un proiect prin care încurajăm liceenii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică. Prilej cu care mi-au venit 13 conștientizări în minte, 13 înțelegeri pe care le iau cu mine din acest proiect și le folosesc mai departe.

 

Iată a treia conștientizare:

 

Frustrarea e bună!

 

Știu că sună într-un „mare fel” această frază, dar în unele situații așa e. Frustrarea e bună!

 

Și e bună pentru că, uneori, este un indicator al faptului că îți pasă. Este un indicator al faptului că ceva nu se întâmplă cum ai vrea să se întâmple și nu-ți place să te complaci în situația respectivă. Și vrei să schimbi acea situație și să faci ceea ce știi că merită făcut, la nivelul de calitate pe care îl dorești.

 

Pentru că una este să faci un proiect în care să bifezi anumite activități și alta e să faci un proiect care chiar contează.

 

Una este să faci un proiect care să îți crească „brand-ul” și alta e să faci un proiect care are impact la publicul țintă.

 

Și una este să faci un proiect în care oamenii sunt mijloace de a-ți atinge scopul și alta e să faci un proiect în care oamenii sunt Scopul.

 

Frustrarea e bună pentru că îți arată că se întâmplă ceva ce nu e potrivit, nu e conform, nu e clar.

 

Frustrarea îți arată că a intervenit un factor pe care nu l-ai luat în calcul și care poate destabiliza lucrurile.

 

Și frustrarea îți arată că ai ceva de negociat cu tine, acolo, în interiorul tău, ca să hotărăști cum să faci mai departe lucrurile.

 

Pentru mine, în acest proiect, frustrarea m-a dus de multe ori în zona de soluții creative la care nu m-aș fi gândit dacă toate lucrurile ar fi mers „ca pe roate”. Idei și soluții creative care au readus proiectul „pe roate” și m-au adus și pe mine „pe cale”.

 

Așa că frustrarea, în aceste cazuri, nu e numai bună, ci e constructivă. Pentru că, pornind de la frustrare, vezi oportunitățile din jur și alegi ce e potrivit să folosești pentru proiect. Ceea ce e mare lucru.

 

Dacă și tu ești frustrat/ă de modul în care se face educație în licee, hai cu noi în proiect!

 

Îți oferim oportunitatea de a ajunge la liceeni și a-i încuraja să-și descopere pasiunile și să le pună în practică.

 

Cum poți face asta? Hai ca Dăruitor în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”! Fiecare donație primită din partea Dăruitorilor ne ajută să ajungem la și mai mulți liceeni care pot face o schimbare cu adevărat și care pot scăpa de frustrarea că nu știu încotro să meargă în viețile lor. Hai să le oferim acel impuls de care au nevoie și de care avem și noi nevoie din când în când.

 

Acum poți dona foarte ușor aici. Alege suma potrivită pentru tine și noi îți trimitem Certificatul de Dăruitor. Mulțumim!

 

DĂRUIEȘTE!

 

Iar dacă dorești să fii informat despre acțiunile din proiect, abonează-te la newsletter-ul „Dăruiește pentru Educație!”. Voi trimite săptămânal un mesaj pentru a păstra o bună comunicare cu tine.

 

Abonează-te la newsletter

 

Mulțumesc!

 

P.S. Fotografia este din noiembrie 2017, după 50 de duble „trase” pentru secvența video de lansare a proiectului. Nu știu nici acum pe ce am apăsat de a reușit telefonul să mă „surprindă” în această ipostază. Dar e o bună aducere aminte a începuturilor proiectului.