Eseuri de vacanță – „Cine sunt eu?” – Proiect pentru liceenii care au fost implicați în proiectul „Dăruiește pentru Educație!”


Te invităm cu mare drag la un proiect nou-nouț ce a apărut ca idee în urma unei alergări de 3 km. Da, în urma unei alergări, pentru că ideile foarte bune vin și atunci când alergi. Pentru că mintea intră în stare de flux și generează idei.

Proiectul se numește „ESEURI DE VACANȚĂ”. Pentru că, dacă e vacanță, e prilej bun de reflecție și redactare de eseuri.

Ce fel de eseuri?

Eseuri cu tema „CINE SUNT EU?”, nu mai lungi de 3 pagini Word.

„La un rând, un rând jumate sau la două rânduri?”. Las-o baltă, te iei prea în serios! 😊

„Cu ce mărime a fontului să scriu eseul?”. Cu aproape orice mărime până în 12, numai scrie. 😊

Condiții de redactare? Nu există, că ar fi prea ca la școală.

Premii? Nu există, pentru că nu e competiție sau concurs și iarăși ar fi prea ca la școală.

„Bine, bine, și atunci eu ce scriu și cum scriu?”

Scrie cât mai sincer cu putință despre tine, în stil personal, sub formă de poveste, la persoana la care vrei, numai scrie.

De ce?

Pentru că, în primul rând, e un bun exercițiu de reflecție pentru tine. Nu ți-ar plăcea să lași mintea să „zburde” neîngrădită ca să descoperi cine ești cu adevărat, dincolo de toate imaginile pe care ți le-ai creat despre tine și, mai ales, dincolo de toate imaginile pe care și le-au creat alții despre tine?

În al doilea rând, pentru că fiecare licean care trimite un eseu pe care îl considerăm scris fain primește un exemplar din cartea „Viața merită trăită!”, ediția a treia. Cu autograf personalizat, bineînțeles.

Cine consideră că un eseu e scris fain? Romeo (adică eu), Marinela, Vlad și Cristina. Poți avea încredere că vom fi foarte generoși.

Și, în al treilea rând, cele mai faine 5 eseuri primesc din partea lui Romeo (adică eu) o surpriză faină, pe măsura eseului. Nu pot să spun care este surpriza pentru că nu ar mai fi surpriză.

Ce zici? Trimiți un eseu? Cum unde? La romeo@romeocretu.ro. Până când? Să zicem până pe 10 iulie, anul acesta, adică 2019. Timp este, cuvinte și gânduri să fie.

Eseurile faine și foarte faine vrem să le publicăm pe blogul dăruieștepentrueducație.ro și să le promovăm pe Facebook și Instagram. Cu acordul autorilor, bineînțeles.

Dacă simți nevoia de mai multe informații, îmi poți scrie la romeo@romeocretu.ro. Dacă nu, dă-i drumul și scrie cine ești. Ca să afli tu și ceilalți cine ești cu adevărat. Meriți din plin!

Spor la scris!