CUM A APĂRUT PROIECTUL PENTRU LICEENI „DĂRUIEȘTE PENTRU EDUCAȚIE!” – Scop, Obiective, Obiceiuri – IX


Proiectul a pornit de la ideea de SCOP, adică ideea de a-i conștientiza pe liceeni că a avea un SCOP în Viață este mult mai fain decât a trăi așa, la voia întâmplării. Nu că a trăi la voia întâmplării nu e un stil de Viață – și încă unul „interesant” și experimentat de mulți oameni. Doar că este un stil de Viață care generează insatisfacții pe termen lung, pentru cei mai mulți oameni. Spun „pentru cei mai mulți oameni” pentru că unii oameni pot trăi cu insatisfacții toată Viața. ☹

Și, pornind de la ideea de SCOP, le ofeream suport liceenilor să-și stabilească OBIECTIVE care îi ajută să-și atingă SCOPUL și OBICEIURI care îi ajută să-și atingă OBIECTIVELE și, implicit, SCOPUL. În cele 3 întâlniri ne străduiam să le arătăm, prin exemple, că se poate. Le-am oferit exemple de liceeni care au făcut lucruri frumoase în Viață, în timp ce erau în liceu sau după terminarea liceului.

De ce am făcut acest lucru? Pentru că am întâlnit mulți liceeni care cred că nu se poate. Liceeni care cred că, în această țară de tot rahatul, nu se poate face nimic. Și ne-am străduit – și ne străduim în continuare – să le arătăm că aceasta este doar o perspectivă și că sunt și alte perspective, dacă ești dispus să-ți schimbi percepția și să le vezi.

Între timp, pe măsură ce s-au desfășurat sezoanele, am trecut de la SCOP, OBIECTIVE și OBICEIURI, la PASIUNE, ACȚIUNE și REZULTATE. Aproximativ același lucru, dar diferit.

Și ne străduim în continuare să le arătăm liceenilor că se pot face lucruri frumoase aici, în România, și oriunde în lume. Pentru că nu prea mai sunt granițe, decât dacă alegi să le vezi.

Te străduiești și tu? Încurajezi și tu liceenii să-și descopere pasiunile și să le monetizeze? Dacă da, hai alături de noi în Sezonul 6 al proiectului, 2022 – 2023. Începem în octombrie, anul acesta, 2022! Ținta noastră este de 10.000 de liceeni din toată țara.

Mulțumesc!

DĂRUIEȘTE!