CUM A APĂRUT PROIECTUL PENTRU LICEENI „DĂRUIEȘTE PENTRU EDUCAȚIE!” – Pandemia – XIII


Mai ții minte acea pandemie care a apărut în martie 2020? ☹ Cu siguranță o ții minte, pentru că ai trecut prin ea.

Pe 10 martie 2020, eram cu proiectul la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig. Avusesem a doua întâlnire din proiect cu liceenii din două clase, alături de doamnele care au dăruit pentru proiect – Maria Nicoleta Baltă și Olivia Chealda. Și avusesem o întâlnire și cu o clasă de-a opta, pentru că mă rugase doamna dirigintă foarte mult. 😊 A doua zi urma să merg la Târgoviște, unde aveam întâlnire cu 5 clase.

Dar… m-am dus direct acasă, de la Avrig. Începuse perioada de lockdown. Perioadă în care, în primele două săptămâni, nu am putut să fac mai nimic. Parcă eram într-o transă în care nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine. Nu-mi era clar ce să fac și cum să fac. Până la urmă m-am dezmeticit și am reluat proiectul în mai, în online, cu o parte din clase. Cu restul claselor m-am văzut, tot online, după vacanță, în anul școlar următor.

Dar ce vreau să-ți spun, de fapt, este următorul lucru: în cele două săptămâni de început de lockdown, mintea mea a început să conștientizeze efortul pe care îl depuneam în acest proiect pentru liceeni.

Conduceam sute de kilometri de la un oraș la altul, alergam uneori de la un liceu la altul, în pauze, ca să ajung la timp, în fiecare clasă, conectam repede laptop-ul la videoproiector și îl deconectam la final (foloseam pe atunci slide-uri de prezentare) și mai stăteam de vorbă cu diriginți, profesori și liceeni în pauze.

Un ritm care mă ținea în transă, un ritm obositor, dar și plin de bucurie, alături de unele frustrări și nemulțumiri. Un ritm pe care l-am putut duce – slavă Domnului – și pe care l-am conștientizat cu adevărat în cele două săptămâni, în care „am ieșit” din el și „l-am privit din exterior”.

Aș face la fel, dacă ar fi să o iau de la capăt? Da, cu unele modificări. De aceea Sezonul 6 va fi în același spirit al proiectului – descoperirea și monetizarea pasiunilor -, dar diferit față de cele 5 sezoane. Pentru că merită păstrat ceea ce s-a dovedit a fi valoros și merită schimbat ceea ce poate fi făcut mult mai bine.

Începem Sezon 6 în octombrie, anul acesta. Ținta acestui sezon este ambițioasă, dar este posibilă cu ajutorul Dăruitorilor, Sponsorilor și Partenerilor. Vrem să ajungem la 10.000 de liceeni și o să ajungem. De ce? Pentru că putem! Experiența din sezoanele anterioare dovedește acest lucru.

Ne ajuți și tu? Încurajezi și tu liceenii să-și descopere pasiunile și să le monetizeze? Dacă da, hai alături de noi!

Mulțumesc!

DĂRUIEȘTE!